Need OpenText Dev Support for Consuming Easylink URL. Thank you in advance .

Issue:  Unable to consume easy link URL from Developer workstation. Below are the Service details.

JOBUIDValue :XXXXXXXXXXXXX

JOBXDDSAuthPWD: "xxxxxxxx"

JOBXDDSAuthREQIDAliasType: M2F

OpentTextURL: https://test2messaging.easylink.com/soap/sync

Code that spits error: JS_Result = JobSubmitSvc.JobSubmit(JS_Request);

Error:Service Error Details:
System.Net.WebException: The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send. ---> System.IO.IOException: Unable to write data to the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host. ---> System.Net.Sockets.SocketException: An existing connection was forcibly closed by the remote host at System.Net.Sockets.Socket.MultipleSend(BufferOffsetSize[] buffers, SocketFlags socketFlags) at System.Net.Sockets.NetworkStream.MultipleWrite(BufferOffsetSize[] buffers) --- End of inner exception stack trace --- at System.Net.Sockets.NetworkStream.MultipleWrite(BufferOffsetSize[] buffers) at System.Net.Security._SslStream.StartWriting(SplitWritesState splitWrite, SplitWriteAsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.Security._SslStream.ProcessWrite(BufferOffsetSize[] buffers, SplitWriteAsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.TlsStream.MultipleWrite(BufferOffsetSize[] buffers) at System.Net.Connection.Write(ScatterGatherBuffers writeBuffer) at System.Net.ConnectStream.ResubmitWrite(ConnectStream oldStream, Boolean suppressWrite) --- End of inner exception stack trace --- at System.Web.Services.Protocols.WebClientProtocol.GetWebResponse(WebRequest request) at System.Web.Services.Protocols.HttpWebClientProtocol.GetWebResponse(WebRequest request) at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters) at Server.Easylinkws.JobSubmitService.JobSubmit(JobSubmitRequest JobSubmitRequest) in

Note: The opentext/easylink url is working on our test servers. However we cannot deploy our code without validating in local dev machines.

Comments

  • Hi. This seems to be a network error.

    Is the local developer environment able to connect to the internet ?

  • Hi Akash,

    Yes. There is no issue connecting to the Internet from Dev Machines. If its network error , then Same network error should pop up from deployed test server. Thats not happening. Test Server works fine to connect to the OpentTextURL:  https://test2messaging.easylink.com/soap/sync

  • System.Net.Security._SslStream.StartWriting(SplitWritesState splitWrite, SplitWriteAsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.Security._SslStream.ProcessWrite(BufferOffsetSize[] buffers, SplitWriteAsyncProtocolRequest asyncRequest) at


    The stack trace which is mentioned above points to Async Protocol Request whereas the wnd point which you are using is sync endpoint. Please use the correct code for testing the application. Async operations is not supported any more

    Prabhakaran R
    OpenText

  • Groot
    edited July 17, 2023 #5

    No Code change for me . Its an old code thats working fine on servers . Remote host closes the underlying connection. My Confusion was that the same code base not closing the connection and working fine on a test server but rejects/closes connection when I try to connect . I dont think it has anything to do with sync or async call.

    The Code is calling the service in sync mode only.

  • Please trigger the below request from SOAPUI/postman from the both host on which it is working / not working.

    
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
    
                   xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
    
                   xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
    
    <soap:Header>
    
      <Request xmlns="http://ws.easylink.com/RequestResponse/2011/01">
    
       <ReceiverKey>https://messaging.easylink.com/soap/sync</ReceiverKey>
    
       <Authentication>
    
        <XDDSAuth>
    
         <RequesterID>nobody</RequesterID>
    
         <Password>nothing</Password>
    
        </XDDSAuth>
    
       </Authentication>
    
      </Request>
    
    </soap:Header>
    
    <soap:Body>
    
      <ServiceStatusRequest xmlns="http://ws.easylink.com/ServiceStatus/2011/01">
    
       <Notes>connectivity check</Notes>
    
      </ServiceStatusRequest>
    
    </soap:Body>
    
    </soap:Envelope>
    

    If this doesn't return any response, then it is due to firewall restriction which is blocking your host from accessing it.

    Prabhakaran R
    OpenText

  • Hi Prabhakar,

    Thanks for the followup!!

    This does respond me with statusCode 200 OK. That would tell us that firewall is not playing a role in this issue I guess.
    Below is the Response I got from trying your above soap XML.

    I still dont get why the working code on server is not working when I try to connect from locam dev Machine.

  • Can you please confirm the request triggered in SOAP UI is from local dev machine?

    Prabhakaran R
    OpenText

  • Yes . I did trigger the above request via SOAP UI 5.6.0 . And its is originated from Local Dev Machine.

  • Please go through the below link which contains the working source code.

    Compare it with your source and check anything is missing. Please share your source code which is used of dev testing.

    Prabhakaran R
    OpenText

  • Groot
    edited July 24, 2023 #11

    Below is the error in screenshot I get for the Test Project you shared. I was debugging from my locl machine.
    These are the lines I edited before running the sample app.

    faxtype[0].Phone = "17326764123";

    XDDSAuth.Password = "XXXXXXX";
    uid.Value = "xxxxxxxxxxxx";

    EM.Url = "https://test2messaging.easylink.com/soap/sync";

    Am I missing anything else ?

    Note: Same userid and Pwd is working on servers and the issue is happening only on dev machines.


    we have the same source code as yoru test project.

  • Hi Prabhakar,

    Please share us the following.

    1. User Id .
    2. The Ip Address of dev machine.
    3. Request.xml written by the code.

    Here are th details:
    User Id : [email protected]
    IP Address : 10.188.30.52
    Code did not write any xml. Exception was thrown before that .


  • Google search shows, error was related to TLS1.2 not enabled. please check whether TLS1.2 and see whether you are able to resolve the error.

    Prabhakaran R
    OpenText

  • Groot
    edited July 25, 2023 #14

    I have TLS 1.2 enabled in my local machine. It was enabled when I validated. I think this is not the issue.
    Is teh easylink server accepting TLS1.2 or only acepting 1.0 or earlier ?

    TLS1.0 ⇒Disabled
    TLS 1.1 ⇒Disabled
    TLS1.2 ⇒Enabled

  • Please cross check and compare local and prod systems and see what is the difference and try to enable it programmatically. Since in SOAP UI, in local host the request are working, it seems to be application side problem.

    Prabhakaran R
    OpenText